Juleudsmykning 2023

BAG STREGEN

Sted: Odense Hovedbibliotek (Borgernes Torv)

Periode: D. 01/12-23 – d. 8/1-24

Sommerfugleeffekten introducerer det store tegnetalent Maya Jensen, nu 21 år, som gennem barn- og ungdom har været tilknyttet Børne- og Ungdomspsykiatri Odense.


Offentligheden får nu den unikke oplevelse og komme helt tæt på Mayas fantastiske tegninger, og få dem langt ind under huden. Vi kan her garantere en følsom oplevelse.


Gennem Mayas fantastiske tegninger er der nogen som vil 

kunne spejle sig, mens andre vil få et indsigt i en ny verden, 

 

Tak til Mrdrive, som er juleudsmykningens hovedsponsor, og 

tak til Haderslev Erhvervsråd for lån af printer til lamperne.


Børne- og Ungdomspsykiatri Odense

Det at udtrykke sig ved brug af nye udtryksformer, former som eksempelvis kunst, giver ofte vores unge et nyt sprog. Et sprog, der kan noget andet, noget man overraskes over, bliver nysgerrig på, leger med og inspireres af.

Sommerfugleeffekten er et begreb i projektet med Pia. Begrebet dækker meget godt over det, der sker, når disse unge udtrykker sig kunstnerisk i ord og billedsprog, som meget ofte starter en gensidig påvirkning og inspiration. Disse unges sårbarhed, mistrivsel, smerte, savn osv. kan i kunstneriske udfoldelser vise sig som fantastiske styrker, vende tingene på hovedet og forandre ens opfattelse af sig selv og andre.

Jeg, som pædagog og menneske, røres af sommerfugleeffekten, som disse unge skaber, hvis de får en kontekst at gøre det i. Projektet med Pia har skabt ord og billeder, der skildrer de unges hverdagsliv i en svær tid.

Når ens personlige udtryk bliver stærkt på en kunstnerisk måde, tør man bedre at udtrykke det sårbare, og man får en anden respons.

Det er sommerfugleeffekt i bedste forstand.

– Per Hansen, Pædagog, Børne og Ungdomspsykiatri Odense

Ja, mennesket er rigtig det skønneste, der er skabt H. C. Andersen